Aanpassen hosts file Mac OSX

Wanneer je bezig bent met het verhuizen van je website en je nog niet de dns hebt aangepast kun je de nieuwe site niet bereiken onder de domeinnaam. De dns wijst immers nog steeds naar de oude locatie.

Ga naar Applicaties -> Utilities -> Terminal. Je krijgt nu een terminal scherm te zien met alleen tekst. Vervolgens tik je in:

sudo nano /private/etc/hosts

Wanneer we op enter drukken wordt ons om een wachtwoord gevraagd. Dit is je eigen wachtwoord.

Vervolgens wordt er een scherm getoond met tekst.  Onderaan voegen we de volgende regel toe: [het ipadres van de server waarop je site gehost wordt] [tab] [je websiteadres en je domeinnaam]

Het ipadres van de server kun je vinden in de email die je gekregen hebt met de inloggegevens van je hostingaccount.  Het volgende voorbeeld zal het iets duidelijker maken.

 87.236.103.58 www.mediamet.nl mediamet.nl

Vervolgens slaan we het hosts bestand op. Druk op ctrl-X. Je wordt dan gevraagd of je het bestand op wilt slaan. Druk op Y (yes) om dit te doen. Vervolgens zie je de naam van het bestand getoond en drukt je op enter. Het scherm van het tekstbewerkingsprogramma sluit. Nu moeten we alleen nog 1 commando uitvoeren:

dscacheutil -flushcache

De website is nu bereikbaar op onze server en je kunt de nieuwe website alvast gaan inrichten. Wanneer je klaar bent of je wilt weer terug naar de oude site moet je alles nogmaals uitvoeren maar in plaats van het toevoegen van de eerder beschreven regel moet je deze weghalen.

Categorie: Tech Tips