Domeinen

Domeinen

Subdomeinen

Maken van Subdomeinen
Om een subdomein te maken, klik op het “Subdomeinen” pictogram in het hoofd controle menu.

In het bovenstaande voorbeeld maken we een newsub.sitehelper.com. Om een subdomein te maken, klik de “Create” toets. Je kan ook een sub.sub.sub.sub.domain.com. creëren.

Notitie: Het kan vijf minuten duren voor de nieuwe subdomein actief wordt.

Uploaden naar een Subdomein
Elk subdomein verschijnt in public_html/subdomein-name. Dit betekent dat je subdomein ook kan worden geaccepteerd bij http://www.yoursite.com/subdomein-name. Je kan uploaden naar een subdomein map op dezelfde manier als je upload naar een andere map, maak gebruik van FTP, MS FrontPage, File Manager, etc.

Verwijderen van Subdomeinen
Om een subdomein te verwijderen, maak een controle naast de subdomein(s) die je wilt verwijderen, dan klikt je op de “Delete Selected” toets. Naast de “Delete Selected” toets is een checkbox genaamd “Remove Directory Contents.” Vink deze box aan als je de subdomeinen en zijn folders wilt verwijderen. Als je deze checkbox niet aanvinkt, dan zal de subdomein niet meer werken, maar de folders en bestanden blijven intact.

Subdomein Statistieken
Naast elke subdomein naam is een “Stats” link (zie plaatje boven). Deze link zal Webalizer statistieken laden. Let er a.u.b. op dat voor de link kan werken(1) je subdomein wat verkeer (minstens één hit) moet hebben en (2) je subdomein moet meer dan één dag oud zijn. Tot aan deze vereisten worden voldaan, zal de “Stats” link een niet gevonden dossier fout laten terugkeren.

Usage Log / Error Log
De “Usage Log” en “Error Log” links (zie plaatje boven) zal je meenemen naar de tekst bestanden in elke log. De usage log verstrekt het adres van de aanvrager, tijd en datum van het verzoek en de beschrijving van het verzoek. De “Stats” link (zie Subdomein Statistics sectie) is een grafische versie van de usage log. De error log verstrekt informatie over niet succesvolle verzoeken en is nuttig om problemen op te lossen wanneer de oorzaak van de fout onbekend is.

De usage and error logs zijn onmiddellijk toegankelijk na het maken van de subdomein. Je zult een lege box zien als er geen subdomein activiteit is geweest.

Maken van FTP Users voor Individuele Subdomeinen
Om een FTP account tot één enkele subdomein te beperken, volg deze stappen:

1. Creëer een subdomein als je dat nog niet heeft gedaan.
2. In het hoofd menu van het control panel, klik de “FTP Menu” pictogram en dan de “Create FTP account link”.

3. In het “FTP Username” veld, voer je subdomein naam in (zonder .jedomeinnaam.com).
4. Voer je wachtwoord in in de wachtwoord velden.
5. Selecteer de “User” radio button.
6. Klik de “Create” knop.

Domain Pointers

Om toegang te hebben tot domein wijzers klik je op “Advanced Tools” vanuit het controle paneel en daarna op “Domain Pointers”.

Domein pointers staan je toe om andere domeinen naar je hoofd website door te sturen. Zorg ervoor dat je de records van deze domeinen in dezelfde name servers verandert zoals je hoofdwebsite.

Laten we zeggen dat wij de domein naam hite-selper.com bezitten. In het bovenstaande voorbeeld creëren wij een pointer die er voor zorgt dat elke bezoeker van hite-selper.com wordt doorgestuurd naar site-helper.com. Klik op “Add” wanneer je klaar bent met het invoeren. Notitie: Het kan tot 72 uur duren voor de wijzer actief is.

Hosting Extra Domeinen

Om extra domeinen te hosten klik je op “Advanced Tools” vanuit het control panel en daarna op “Host Additional Domains”.

Om een extra domein te hosten klik je op “Add Another Domain” aan de bovenkant van het scherm.

Eerst voer je de domein naam in. Gebruik alleen kleine letters. Het is niet nodig om “http://” of “www” in te voeren.

Ten tweede selecteer je de bandbreedte die beschikbaar is voor dit domein. Als je slechts 1 gig traffic per maand wilt, voer je 1000 in in het “Bandwidth” tekstvakje. Als je bandbreedte met je hoofddomein wilt delen, zonder beperking, vink dan de “Same as Main Account” box aan. Tot slot klik je op “Create”.

Inloggen in het Control Panel

Log in in het control panel zoals je altijd doet. Je zal een keuze van de domeinen zien die door je account worden gehost:

Klik op de domein waarmee je wil werken.

Uploading Files naar Elk Domein

Uploading files naar elk domein is erg simpel. Wanneer je FTP of het control panel gebruikt dat in de file manager is gebouwd ga je naar de domein directory en kies je het domein dat je wilt uploaden.

Categorie: DirectAdmin Handleiding