Uploaden naar je website

  1. Mappen Structuur
  2. Index bestand
  3. Uploaden met FTP
  4. Uploaden met DirectAdmin’s File Manager

Uploaden naar je website

Deze sectie behandelt het uploaden via FTP en DirectAdmin’s file manager. Je kan upload gebruiken voor één of meer van deze methoden.

Mappen Structuur

Aan het begin van je account bevinden zich deze folders:
/backups
/domains
/mail
/public_html

/backups
De /backups folder bevat alle backups die door het control panel worden gecreëerd. Je zult geen /backup folder hebben tot je een backup in het control panel creëert.

/domains
De /domains folder bevat de bestanden gerelateerd naar je hosting account(s). Elk domein gehosted in je account heeft zijn eigen folder.(/domains/jedomeinnaam.nl). In deze folder vindt je:

/logs (maandelijkse logs staan hier opgeslagen—De folder is één maand later gecreëerd dan je account.)
/private_html (alle bestanden toegankelijk door SSL — https://)
/public_html (bestanden voor je algemene website)
/public_ftp (bestanden voor je FTP site)
/stats (bestanden die door Webalizer voor statistieken worden gecreëerd – verander of verwijder deze folder niet)

/mail
De /mail folder omvat bestanden die door het mailsysteem van de server worden gecreëerd. Verander, wijzig of voeg niks toe aan deze folder.

/public_html
De /public_html folder aan het begin van je account is eigenlijk een link naar /domains/jedomeinnaam.nl/public_html. Heb je meer dan één domein gehost op je account, dan zal deze link je naar de public_html folder sturen van het eerste domein.

Index bestand

Het standaard bestand voor elke webfolder is index.html. Dat houdt in dat bezoekers die toegang hebben tot http://www.jedomeinnaam.nl, in werkelijkheid door de server worden doorgestuurd naar http://www.jedomeinnaam.nl/index.html. Dit werkt voor elke openbaar toegankelijke folder op het systeem, met inbegrip van de subdomeinen

Uploaden met FTP

Stap 1: Het verkrijgen van FTP client software.
Het uploaden naar de server middels FTP vereist speciale software. De meeste computersystemen worden niet geleverd met FTP software, je zult ze dus eerst moeten downloaden van het internet. Wij stellen voor:

FTP voor Windows en Mac:
filezilla client(gratis)
Cyberduck (gratis)

Stap 2: Verbinding maken met de server.
Alle FTP cliënts / software hebben de volgende informatie nodig, om te kunnen uploaden:

Username – Dit is je gebruikersnaam van je account.
Password – Dit is je wachtwoord van je account.
Address – Dit is het adres van de server. Gebruik ftp://ftp.jedomeinnaam.com/
Port – Gebruik de standaard poort(21).

Sommige ftp programma’s kunnen naar het host type vragen(select “auto”), ASCII/Binary/Auto (select “auto”), en de startmap van je account (je kan dit leeg laten of het veranderen naar /domains/jedomeinnaam.com/public_html om te starten op de hoofdwebsite van je account).

Stap 3: Open de public_html folder door erop te klikken en upload je bestanden [en submappen] binnen deze public_html map.

Heb je meer dan één domein gehost op je account, dan moet je eerst de /domains folder invoeren, van het domein in kwestie dat je wilt wijzigen, dan de public_html folder.

Om te uploaden: klik de files/folders op je computer aan en sleep ze naar de aangewezen folder op de server. Elke FTP cliënt werkt verschillend, dus raadpleeg a.u.b. het help bestand voor volledige instructies.

Uploaden met DirectAdmin’s File Manager

1. Log in bij het control panel en klik het”File Manager” icoon.
2. Kijk in de folder waar je de bestanden wilt uploaden.
3. Klik de “Upload files to current directory” knop aan de onderkant van het scherm.

4. Je ziet acht (8) velden. Klik de “Browse” toets om de bestanden die je wilt uploaden te selecteren. Klik op “Upload Even More Files” als je meer dan acht bestanden wilt uploaden in één keer.

5. Klik “Upload Files.”

Categorie: DirectAdmin Handleiding